Veel Gestelde Vragen (VeA) Glass Carbomer™ Tech

V1:
Uit welke componenten bestaan de dentale restauratiematerialen van GCP?
A1:
De produkten bestaan uit nano-deeltjes van glas en fluor/hydroxyapatiet met een afmeting van D99<0.10 μm, en vloeibaar silica.
V2:
Waarom gebruikt GCP nano glasdeeltjes, fluorapatiet en de carbomeer verbinding?
A2:
Nano glasdeeltjes hebben als voordeel dat er minder matrix tussen de glasdeeltjes overblijft. Het gebruik van nanotechnologie vergroot het reactieve oppervlak van het vulmateriaal aanmerkelijk wat op zijn beurt tot een betere en effectievere reactie leidt. Bij gevolg maakt dit een superieure buig- en druksterkte mogelijk. Fluor/hydroxyapatiet is de basis voor remineralisatie (fluor substitueert de hydroxygroep in calcium hydroxy fosfaat) wat de natuurlijke vitaliteit van dentine en glazuur verhoogt en de hechting op basis van een versmelting tussen het cement en glazuur / dentine mogelijk maakt. Daarnaast is er als voordeel de bestrijding van beginnende caries van licht aangetaste elementen, waardoor restauratie niet altijd nodig is. Carbomeer ondersteunt een optimale siliconenbinding met het glas, waardoor een lage oplosbaarheid en een beschermende deklaag wordt verkregen.
V3:
Moet ik een hoge-energie lamp gebruiken en hoe weet ik de temperatuur van mijn hoge-energie LED lamp, en of deze warm genoeg is?
A3:
Met een hoge-energie LED lamp zal het product heel snel uitharden en zijn superieure eigenschappen bereiken, met als gevolg een heel hard materiaal met hoge buig- en druksterktewaarden.
Gebruik voor de beste uitharding de GCP CarboLED lamp die integraal onderdeel uitmaakt van de Glass Carbomer™ Tech. Een eenvoudige glasthermometer, die door GCP-Dental wordt aangeboden, kan worden gebruikt om de temperatuur van uw huidige lamp te meten. De temperatuur van de lamp moet binnen 60 seconden een niveau tussen de 50 en 65 graden C bereiken. In dat geval is de lamp geschikt.
V4:
Waarom is het aanbrengen gemakkelijk, direct en snel?
A4:
Breng direct na het voorbereiden en reinigen van de caviteit GCP GLASS FILL of GCP GLASS SEAL aan, gebruik geen enkel ets- of hechtmiddel. Breng GCP Gloss aan vóór het modelleren om een gladde en beschermende laag te verkrijgen en uitdroging te voorkomen. Modelleer, hard uit door gebruik van een hoge-energie lamp die een temperatuur van 50 – 65 graden C levert. Polijst en werk af.
V5:
Waarom is het materiaal biocompatibel en is het veilig voor de patient, de tandarts en het milieu?
A5:
GCP produkten bevatten geen monomeren, bisphenol-A, harsen, kwik of oplosmiddelen. Etsen of hechtlagen zijn niet nodig. Traditionele composieten en RM (hars gemodificeerde) glas ionomeren en deklagen kunnen harsen of oplosmiddelen bevatten die de gezondheid van tandarts en patient en het milieu kunnen schaden.
V6:
Zijn er tips en trick voor het gebruik?
A6:
Zie “tips and tricks” of de betreffende product pagina waar van toepassing/beschikbaar
GCP Dental © | Boelewerf 32 | 2987 VD Ridderkerk | T +31 (0)10 8209222
F +31 (0)10 8209223 | E info@gcp-dental.com